כך תתכננו את תקציב החתונה מבלי להתפזר

כדי להפוך את החלום הזוגי שלכם למציאות פיננסית, תצטרכו ליצור תקציב חתונה כבר בשלב המוקדם, ולדבוק בו. זוגות רבות מוציאים יותר מדי כספים בשלב המוקדם של תהליך התכנון, כי הם לא מחשבים נכון את העלויות של כלל הדברים. 

יצירת תקציב חתונה מפורט לא דורשת תואר בלימודי כלכלה. מדובר בעריכת רשימה של פרטי ההוצאות והעלות של כל פריט. הנה דרך שתאפשר לכם לתכנן תקציב שיבטיח שאתם במסלול הנכון.

הגדירו את השורה התחתונה של התקציב

החלק הראשון והחשוב ביותר בהכנת התקציב לחתונה שלכם, הוא לקבוע את תג המחיר שממנו לא תרצו לחרוג. זה מעין מעקה בטיחות שיבטיח שלא תסתכנו בהוצאות יתר. 

רשמו את כל אמצעי המימון של החתונה שלכם (למשל, תרומת ההורים), כדי להגיע למספר שיופיע בשורה התחתונה של התקציב שלכם. תוכלו להיעזר בנוסחה זו:

תרומות מהמשפחה + חסכונות קיימים + חסכון עתידי (מה שתצליחו לחסוך עד לחתונה) = עלות החתונה!

הכינו את רשימת האורחים לחתונה

השלב הבא הוא להחליט על גודל החתונה שלכם. מספר האורחים משפיע על עלויות החתונה. כל אורח מתורגם ליותר מזון, משקאות, שטח מקום, צוות, פרחים ועוד. זוגות נוטים להוציא על האולם, הקייטרינג והאלכוהול כ-53% מכלל תקציב החתונה שלהם.

כדי להעריך כמה אורחים תוכלו להזמין, חלקו את השורה התחתונה לשניים, ואת המספר שקיבלתם חלקו ב-400 (אם זו העלות המשוערת לאדם בחתונה). זה מדד מצוין לקביעת מספר האורחים שתוכלו להרשות לעצמכם להזמין לחתונה שלכם. 

השתמשו בחצי השני של התקציב כדי להעריך את שאר הצרכים 

החצי השני של השורה התחתונה יוקדש לכול שאר הצרכים: הכנת הזמנות, פרחים, מתנות לאורחים, מוזיקה, צלם וכו׳. מומלץ להחליט על 3 פרטי חובה, כי התמקדות בסדר העדיפויות שלכם תבטיח שההשקעה שלכם מבוססת על מה שחשוב לכם אישית. האם אתם צריכים להקה בת 10 נגנים? לא יכולים לוותר על סחלבים או על בר גלידה? 

רשמו את הרצונות והתשוקות שלכם לפי סדר העדיפויות. לכול הוצאה הקצו את העלויות המשוערות. בדרך כלל האולם יעלה כ-30% מהתקציב, הקייטרינג 23%, בידור חי 13%, DJ 4%, פרחים 7%, צילום ווידאו 14%, טבעות נישואין 7%, בגדי כלולות כ-6%. קחו בחשבון הוצאות נוספות כמו טיפים, הסעות, איפור, תסרוקת ועוד. 

האצו את החיסכון לחתונה שלכם

אם אתם רוצים להגדיל את תקציב החתונה שלכם, תכננו את הדברים כך שיהיה לכם מספיק זמן לחסוך כספים עד לחתונה. המטרה היא לבזבז פחות ממה שאתם מרוויחים בכול חודש. לכן, חפשו הוצאות שאפשר לקצץ או לבטל. לדוגמה, ארזו לעצמכם ארוחות צוהריים במקום לצאת למסעדות. הגדירו לעצמכם יעדים שמאפשרים לצמצם הוצאות ולהעביר את הכספים לקופת החסכון של תקציב החתונה שלכם. 

התכוננו לאופן שבו תשלמו את עלויות החתונה שלכם

רוב הספקים ידרשו מכם תשלום מסוים לפני יום החתונה ורובם יעדיפו מזומנים. יש הממליצים להשתמש בכרטיסי אשראי כדי שלא תצטרכו לשלם את כל הסכום בבת אחת. 

לחוזה שלכם עם הספקים הוסיפו את תאריכי התשלום והסכומים הספציפיים. ספקים עשויים לבקש תשלום מראש של כ-50% מהעלות הכוללת, מה שאומר שהסכום יפוצל לשני תשלומים.

הקפידו לקרוא את החוזים עם ספקי החתונה ושאלו שאלות. אחרי הכול, כשזה נוגע לחתונות, יכולות להיות עלויות ועמלות מפתיעות. אבל החדשות הטובות הן שעלויות אלה בדרך כלל מפורטות בחוזים שעליהם אתם חותמים עם הספקים שלכם אז בדקו אותם היטב ואל תהססו לשאול שאלות ואפילו לנסות לנהל משא ומתן, כדי לצמצם את ההוצאות.

כך תתכננו את תקציב האירוע מבלי להתפזר
שתפו את הכתבה
Facebook
Twitter
WhatsApp

מחפשים לקנות קישורים לאתר שלכם?

VamosLink

קישורים שעושים את ההבדל!

לפרטים נוספים
לחצו על הבנאר!
תוכן עניינים
אולי יעניין אותך גם
האתר שלך עומד להמריא!

השאירו פרטים ונדבר